Home » » Színházműsor (2012. október 22.)

Színházműsor (2012. október 22.)

Written By Hírszerkesztő on 2012. október 22., hétfő | 22.10.12

Veled, Uram!  Budapest, Thália Színház, október 22. 19:00
Tizenkét év után ismét bemutatják a Szörényi – Bródy szerzőpáros rockoperáját, a Veled, Uram!-ot: a Budapesti Operettszínház és a Thália közös előadásában, most először kőszínházban, új betétdalokkal, átdolgozva.
»
Mikve  Budapest, Pesti Színház, október 22. 19:00
A mikve egy női fürdő, ahol havonta egyszer rituálisan megtisztulnak a zsidó asszonyok, csak így kerülhetnek újra intim kapcsolatba a férjükkel. Vallási szabály ez, hagyomány, mely különösen fontos ebben a világban.
»
Nehéz  Budapest, Bárka, október 22. 19:00
Sokféleképpen élheti meg az ember, ha elhagyja a csendes kis szülővárosát vagy szülőfaluját, hogy egy nagyvárosban kezdjen új életet. Egyeseknek izgalmas kaland ez, másoknak küzdelem egy reménybeli jobb életért.
»
Cigányszerelem  Budapest, Budapesti Operettszínház, október 22. 19:00
A Cigányszerelem, Lehár Ferenc operettje, amelynek fehér nyárfaerdő díszlete „erdélyi és képzőművészeti tájat” egyaránt idéz majd.
»
Sírpiknik  Budapest, Belvárosi Színház, október 22. 19:00
Ida, Lucille és Doris jó barátnők, ötven felettiek, és elvesztették férjeiket. Hetente egyszer mindhárman összejönnek Ida fodrászszalonjában, hogy szépítkezzenek, teázzanak, a múltról csacsogjanak, és közben egyáltalán nem biztosak abban, hogy számukra tartogat-e még valamit az élet.
»
Finito  Budapest, Örkény István Színház, október 22. 19:00
A mű eredeti címe Magyar Zombi. Ilyen - a címben foglalt - teremtmények ezrével lézengenek országunkban, jellemzően középkorúak, és elvesztették állásukat, vagyis éppen olyanok, mint a darabbéli Blondin Gáspár, aki évtizedeket húzott le a húsiparban, és nem azért vált munkanélkülivé, mert nem bírta a gyomra a romlott áru átcímkézését, hanem mert így alakult.
»
Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger