Home » , , » Vajdasági magyar drámaíró verseny tizenkettedszer

Vajdasági magyar drámaíró verseny tizenkettedszer

Written By Hírszerkesztő on 2012. szeptember 19., szerda | 19.9.12

MTI - Idén is megrendezik a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyt az Újvidéki Színházban. A csütörtökön induló megmérettetésre, amelynek gyümölcseit pénteken, a magyar dráma napján láthatja a közönség, Ferenc Judit, Terék Anna és Danyi Zoltán író kapott meghívást.

A tizenkettedik alkalommal megrendezett verseny első napján a Magyar Szó című délvidéki napilap aktuális számából kivágott címekből húznak ki egyet. A három szerző ebből kiindulva írhatja majd drámáját, amire néhány óra áll rendelkezésükre.

A szövegeket - szintén néhány óra alatt - a meghívott rendezők, Gemza Péter, Kokan Mladenovic és Puskás Zoltán viszik színre. Az előadásokban, amelyeket pénteken este láthat a közönség, a szabadkai Népszínház Magyar Társulata, a Békés megyei Jókai Színház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az újvidéki Művészeti Akadémia, és az Újvidéki Színház színművészei, illetve hallgatói szerepelnek.

A drámaírókat, rendezőket, előadásokat és a színészeket a Lőkös Ildikó, Antal Szilárd és Gerold László összeállítású szakmai zsűri véleményezi és díjazza - írta honlapján a Magyar Szó (www.magyarszo.com) és az Újvidéki Színház (www.uvszinhaz.co.rs).
Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger