Home » , , » Díjátadó a Katona József Színházban

Díjátadó a Katona József Színházban

Written By Hírszerkesztő on 2012. szeptember 19., szerda | 19.9.12

MTI - A magyar dráma napjáról emlékezik meg díjátadással egybekötve a Színházi Dramaturgok Céhe, valamint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) péntek este hét órakor a budapesti Katona József Színházban.

A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 129 évvel ezelőtti, 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék.
 
Az ünnepi összejövetelen átadják a dramaturg céh által évente odaítélt Az évad legjobb magyar drámája díjat, valamint a Szép Ernő-jutalmat - közölték a szervezők az MTI-vel.
 
A dramaturgok díját az évad legjobb magyar drámájáért az idén titkos szavazással Szálinger Balázs Köztársaság című műve nyerte el. Az írót Szegő János irodalmi szerkesztő köszönti, majd részletek hangzanak el a Szálinger-műből többek között Gazsó György, Enyedi Éva és Dömötör András tolmácsolásában.
 
Az író húga által alapított Szép Ernő-jutalomban az idén hárman részesülnek: Szakonyi Károly eddigi drámaírói munkásságáért, Spiró György a Príma környék című drámájáért és Pintér Béla eredeti világlátású drámai szövegeiért. A Szép Ernő-jutalmat az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviselője adja át, ezt követően köszöntőt mond Lengyel György színházrendező, valamint Egressy Zoltán és Forgách András író.
 
Az est nyitott, a szervezők várnak minden érdeklődőt, hogy együtt köszönthessék a díjazottakat.
Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger