Home » , , » Nyílt nap a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatánál

Nyílt nap a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatánál

Written By Hírszerkesztő on 2012. szeptember 19., szerda | 19.9.12

Nyílt napot szervez a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a magyar dráma napja alkalmából pénteken - közölte a társulat szerdán az MTI-vel.
 
A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire és új művek születését ösztönözzék.

A tervezett program alapján a látogatók délután 5-től 6-ig szabad betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, megismerkedhetnek a műhelyekkel, felmehetnek a színpadra és olyan helyekre is beleshetnek, ahová egyébként az évadban nem járhatnak nézők.
 
A nap érdekessége, hogy az érdeklődők részt vehetnek a Tasnádi Csaba rendező által színpadra vitt Világjobbítók című évadnyitó előadás próbáján is, betekinthetnek a próbafolyamatba. A társulat eddigi történetében még nem volt példa nyílt próbára, csak nyilvános jelmezes főpróbára.

Az eseményt a társulat hagyományteremtő szándékkal szervezi meg, a jövőben ugyanis rendszeresíteni szeretnék a hasonló, "beavató színházi" eseményeket.

Az ingyenes látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges a szatmárnémeti színház jegyirodájában.
Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger