Home » , » Murlin Murlo hódit Kelet-Magyarországon

Murlin Murlo hódit Kelet-Magyarországon

Written By Hírszerkesztő on 2014. június 11., szerda | 11.6.14

Képzeljünk el egy kisvárost, ahol a kombinátnál dolgozik mindenki, itt éli munka és mulatás között ötéves tervekbe szorított eseménytelen hétköznapjait.

Képzeljünk el egy várost, ahol poros, szürke háztömbök szegélyeznek szovjet hősökről elnevezett sugárutakat, egy világot, amit varázslatos üveggömbbe zár a közeli kohó füstje és a csirkefarm szúrós trágyaillata. Vagy nem is kell elképzelni? Hiszen ebből a világból jövünk magunk is?

Nyikolaj Koljada a kortárs orosz drámairodalom egyik legfontosabb alkotója. Maró humorú, kegyetlen darabjai kíméletlen őszinteséggel szedik ízére azt az embert, kit önnön képe-másaként teremtett a szocializmus. Történetei fiatalokról szólnak, elvágyódásról, arról, hogy miként lehet élni egy letűnt kor emlékét őrző, kiégett világban.

Az előadás rendezője, Barabás Árpád, 1978-ban született Gyergyószentmiklóson, több mint tíz évig volt a Figura Stúdió Színház társulatának tagja. Ez idő alatt számos előadásban játszott, ugyanakkor rendezőként is több alkalommal dolgozott a gyergyószentmiklósi színházban. Jelenleg a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színművésze.

Nyikolaj Koljada, kortárs orosz drámaíró, 1957-ben született Szibériában. 1986 óta több mint hetven drámát írt, melyek jelentős részét Oroszország mellett Amerikában és Európában is bemutattak számos helyen. Ő maga rendezőként is dolgozik, gyakran viszi színre saját darabjait. Jelenleg drámaírást tanít a jekatyerinburgi Színművészeti Főiskolán, emellett az Urál irodalmi-művészeti folyóirat főszerkesztője. Jekatyerinburgban él és dolgozik. 

A FIGURA STÚDIÓ SZÍNHÁZ előadása

Író: Nyikolaj Koljada 
Fordító: Spiró György 
Rendező: Barabás Árpád 

Színész: 
Olga, Murlin Murlo, 28 éves - Máthé Annamária
Inna, a nővére, 35 éves - Tamás Boglár
Alekszej, 26 éves - Mihály Alpár-Szilárd
Mihail, 35 éves - Moşu Norbert
Irka, Mihail felesége, 38 éves - Boros Mária 

Díszlettervező: Szűcs Olcsváry Gellért 
Jelmeztervező: Barabás Árpád

Előadás időpontok: 
CSOKONAI NEMZETI SZÍNHÁZ - Debrecen
június 13. (péntek) 19:00   (Blaha Lujza és Hofi Géza bérlet)
RÁKÓCZI-STÚDIÓTEREM, KISVÁRDA - Kisvárda
június 25. (szerda) 17:00  

Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger