Home » , , » 11. Kortárs Drámafesztivál Budapest

11. Kortárs Drámafesztivál Budapest

Written By Hírszerkesztő on 2013. december 1., vasárnap | 1.12.13

Budapest, november 27. - december 2.

Egyéves (kényszer)szünet után újra jelentkezik a budapesti Kortárs Drámafesztivál – röviden KDF –, mely immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre, és idén különösen izgalmas témára, az új magyar színházi generációra fókuszál.

A Kaposvári Egyetemen elindított színészképzés; a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen bevezetett fizikai színházi rendező, bábszínész valamint bábszínházi rendező szakirány; illetve az ország több egyetemén folyó színházelméleti képzés hatására és nyomán megjelent és kibontakozóban van egy új színházi generáció. Tagjai minden nehézség dacára teljes erőbedobással dolgoznak, és előadásról előadásra fogalmazzák meg kérdéseiket, dilemmáikat szűkebb és tágabb világunkról.

Túllépnek a honi színházra jellemző realista ábrázoláson, a hagyományos színházi műfaji kereteken, és sajátos látásmódú, nagyon izgalmas, határátlépő, sok esetben több műfajú előadásokat hoznak létre, melyek a színház, a fizikai színház, a tánc, a bábszínház, vagy akár a performansz határmezsgyéjén egyensúlyoznak, reflektálnak az ittre és a mostra. Tehát jellegzetesen magyar művészeti alkotások ezek, amelyek ugyanakkor túlmutatnak önmagukon, azaz európai kontextusban is értelmezhetők.

A programban egyaránt szerepelnek kőszínházi és független színházi produkciók, a nézők láthatnak előadásokat az elmúlt és az idei évad új magyar bemutatói közül budapesti, vidéki és határon túli társulatok előadásában, valamint különféle kísérőprogramok is színesítik a fesztiválpalettát.
Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger