Home » , » Trafó - Őszi programok

Trafó - Őszi programok

Written By Hírszerkesztő on 2012. szeptember 23., vasárnap | 23.9.12

Budapest, 2012. szeptember 22., szombat (MTI) - A PanoDráma dokumentarista előadása, Mundruczó Kornél Szégyen című produkciója, táncelőadások, zenei programok, fotókiállítás és a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal három közös program szerepel a Trafó Kortárs Művészetek Háza októberi műsorán.
 
Az ősz második hónapját egy mindenkit érintő témával indítják: elsőként a PanoDráma magyar oktatásügyről készített dokumentarista előadását - Tanulni, tanulni, tanulni… - nézheti meg a közönség - áll a Trafó októberi programjait ismertető, az MTI-hez is eljuttatott közleményében.
 
Mint írják, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal három közös programot rendeznek: a szóforgatás mesterei mutatkoznak be a slam poetry országos bajnokságának döntőjén, Sáry László és Sáry Bánk közös szerzői esten lép színpadra, majd az ausztrál Chunky Move érkezik az interaktív videótechnikát és a kortárs táncot ötvöző, látványos darabjával.
 
Októberben emellett a világ egyik legelismertebb butoh-tánccsapata, a japán Sankai Juku is fellép 200% tánc sorozatuk keretében, valamint a Természetes Vészek Kollektíva Végtelenbe zárva című előadása, az üvegdobozba zárt táncosnő története is látható.
 
Változatos zenei programokkal is várják a közönséget: a szeptember végén induló Soundkitchen Klub - amely a koncertszervező cég kedvenc magyar zenekarait mutatja be - októberben a Trafó alatti Mappa Klubban várja az érdeklődőket. A sorozat keretében az amerikai Tu Fawning formáció is bemutatkozik sejtelmes, sötét hangulatú zenéjével. Az indie kedvelőit egy este keretén belül (Erased Tapes Tour) Ólafur Arnalds izlandi és Nils Frahm német zenész, valamint az A Winged Victory For The Sullen amerikai csapat várja. A dzsessz két nagy öregje, Joe Lovano és Dave Douglas kvintettje is fellép: Wayne Shorter-műveket és saját szerzeményeket játszanak új formációjukkal, a Sound Prints-cel.
 
Ismét látható két alkalommal Kárpáti Péter darabja, A Pitbull cselekedetei Nagy Zsolttal és Stefanovics Angélával a főszerepben. Emellett visszatér Mundruczó Kornél legutóbbi előadása, a Szégyen, amely a Nobel-díjas J.M. Coetzee regényéből készült, a főszerepekben Zsótér Sándorral és Monori Lilivel.
 
A Szégyen - az olasz Societas Raffaello Sanzio  előadása után - a szeptember végén induló, Gyújtópont Színházi Sorozat második állomása. A sorozat keretében provokatív, elgondolkodtató és interaktív előadások láthatóak a Trafóban.
 
A Trafó Galériában még október 21-ig látható Szabó Dezső fotóművész önálló kiállítása, aki a természeti jelenségeket értelmezi újra kamerájával.
 
A közlemény kitér arra is, hogy a Színikritikusok Díja átadó ünnepségén vasárnap Szabó György, a Trafó júliusban leköszönt igazgatója különdíjat vehetett át az intézmény megnyitása óta, az elmúlt 13 évben végzett munkájáért.
Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger