Home » , , » A Furnitur a temesvári magyar színházban

A Furnitur a temesvári magyar színházban

Written By Hírszerkesztő on 2012. szeptember 19., szerda | 19.9.12

MTI - A Furnitur című darab vasárnapi előadásával ünnepli a magyar dráma napját a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

    A Vinnai András szövege alapján, Göttinger Pál rendezésében készült előadást februárban mutatta be a színház. Az abszurd humortól duzzadó, nagyszínpadi zenés produkciót az új évadban először vasárnap láthatja a közönség.
 
    Mint a színház MTI-hez eljuttatott ismertetőjéből kiderül, a Furnitur főhőse Shivak Shurman, aki gyereket akar. Becsülettel átrágta magát a Kilenc hónap férfiszemmel, az Apák bibliája és egyéb ismeretterjesztő kiadványokon. Barátnője is van, már csak a lakását kellene átalakítania a gyermekáldáshoz.
 
    Ehhez nyújt segítséget a Furnitur lakberendezési áruház. Illetve ehhez pont nem. Azt viszont garantálják, hogy a vásárlóik egy életre megtanulják, mi mindenre lehet használni egy ipari porszívót. Mindezt sok zenével, tánccal és hisztériával.
 
    A darab főszerepét Kiss Attila, a lány szerepét Magyari Etelka játssza.
 
   A magyar dráma napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire és új művek születését ösztönözzék.
Share this article :

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Pólus Színházi Portál - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger